Byggeriet af stor oplevelsespark nærmer sig den afsluttende fase

Foto: PR // Jacob Hindhede og Aage Hindhede, WOW PARK

Opførelsen af WOW PARK i Billund er ved at nærme sig sin afsluttende fase. Byggeriet omfatter en 19 hektar stor park, som nænsomt er opbygget med hensyn til naturen og består derfor også hovedsageligt af træ og genbrugsmaterialer.

Børnenes hovedstad Billund får endnu en attraktion til byen, når det populære WOW PARK slår dørene op i maj. Naturparkens 19 hektar svarer til knap 40 fodboldbaner. 

“Vi glæder os naturligvis over udsigterne til at blive en del af det store oplevelsestilbud, der findes i Billund i dag. Vores ambition er at gøre naturen lettilgængelig på nænsom vis samt at blive et centralt omdrejningspunkt for leg og sundhed. Vi har skabt en hel skov af forlystelser, der får legebarnet frem i både voksne og børn, når de kan gå fra trætop til trætop. Sådan er det i parken i Skjern, og sådan bliver det også i Billund i endnu større målestok”, fortæller Jacob Hindhede, der er medstifter og adm. direktør i WOW PARK.

Der bliver lige nu arbejdet mange timer for at færdiggøre bygninger til gæster, personale og service, samt entrébygning og toiletfaciliteter. 

Træ og genbrugsmaterialer i fokus
Parken er skarpt tematiseret efter naturen, som  nænsomt er bragt i spil i anlægget. I løbet af byggeprocessen er der blevet genanvendt næsten 40.000 kvadratmeter jord og 100 træer fra andre projekter. Allerede fældede træer fra oplandet genbruges således til legeredskaber og bygninger i parken – frem for at blive hugget i flis og brændt af. 

Parken har desuden plantet 10.000 træer og buske, der udover at bidrage til parkens lave CO2-forbrug, skal fungere som legeelementer og læbælte. Der er desuden sået blomsterblanding på mere end to hektar for at bidrage til biodiversiteten og skabe en korridor, hvor områdets truede sommerfugle kan vandre mellem to arealer.

“Vi er meget naturdrevne, og naturlige elementer går igen i alt, hvad vi foretager os. For eksempel i spisestedet Madladen, som er en helt unik konstruktion med kæmpestore stammer, der er kørt hertil fra Silkeborg og Djursland-egnen, som er brugt som spær. Vi har desuden bygget underjordiske toiletter og rejst et kæmpestort træ på over tre ton, som står som en manifestation midt i restauranten. Det bliver rigtig spændende at vise frem for gæsterne, da det ikke er set før,” fortæller Jacob Hindhede.