Bæredygtig udvidelse af MOE-domicil

Foto: PensionDanmark // MOE-domicilet i Søborg er bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld i både den oprindelige afdeling og i tilbygningen.
Denne historie er oprindelig bragt på byggetidende.dk

PensionDanmark opnår DGNB Guld ved udvidelsen af MOEs domicil i Søborg. Særligt anvendelsen af miljøvenlige materialer og et sundt indeklima får den højeste anerkendelse for bæredygtighed.

Det rådgivende ingeniørfirma MOE har nu fået dokumentation for, at hele deres domicil i Søborg er bæredygtighedscertificeret med DGNB på guld-niveau.

I onsdags modtog bygherren PensionDanmark DGNB Guld for udvidelse med 3.500 kvm kontorarealer og yderligere 1.000 kvm parkeringsarealer, som blev færdiggjort og overleveret til lejerne i april sidste år. Sammenlagt rummer ejendommen nu ca. 14.000 kvm bæredygtighedscertificerede kontor- og butiksarealer, som har en fordelagtig beliggenhed ved blandt andet S-tog station og den kommende letbane.

”Udvidelsen fuldender et domicil med bæredygtighed som absolut topprioritet. Klimaet og kvaliteten er i højsædet både i forhold til materialevalg og energiforbrug. Samtidig får lejerne glæde af attraktive, trygge og multifunktionelle kontorarealer med et særdeles sundt indeklima. Det gør det også til en langsigtet og god investering for vores medlemmer,” siger ejendomsdirektør i PensionDanmark Marius Møller.

”For MOE er DGNB-certificering ikke kun en anerkendt metode, men et værktøj til at skabe og synligøre bæredygtig udvikling. MOE rådgiver om bæredygtighed, og vi ønsker selv at gå i spidsen. Derfor er vi glade og stolte over, at hele vores domicil nu er DGNB certificeret i forbindelse med, at vi vores tilbygning nu også har opnået DGNB Guld,” siger adm. direktør Christian Listov-Saabye.

Green Building Council Denmark belønner blandt andet byggeriets meget høje krav til miljøvenlig anvendelse af byggematerialer i høj kvalitet. Det energibesparende indeklima med et naturligt kølemiddel i ventilationsanlægget udløser også høje karakterer for den effekt der skabes på både klima og trivsel hos lejernes medarbejdere.  

MOE og detailkæden Coop flyttede ind på grunden i 2013, men i takt med MOEs vækst, er domicilet blevet udvidet med hele 30%. Arkitektfirmaet bag udvidelsen er Schmidt Hammer Lassen.